Petreci destul de mult timp monitorizând graficele și prețurile acțiunilor din portofoliu. Ești atent la semnalele tehnice și la evoluția trendurilor, iar deciziile tale de tranzacționare se bazează pe aceste informații.
Probabil ai un plan de tranzacționare bine definit, care include obiectivele tale și limitele de risc. Îți setezi nivelurile de stop-loss pentru a-ți proteja capitalul investit și te asiguri că respecți aceste limite în mod disciplinat.
Îți păstrezi calmul și rămâi concentrat pe strategia ta de tranzacționare în fața fluctuațiilor pieței. Ai în vedere gestionarea adecvată a riscului, respectând limitele de risc stabilite în strategiile tale și încerci sa eviți să iei decizii impulsive sau bazate pe emoții.
Dacă nu ai încă un plan de tranzacționare, îți recomand cu tărie să-ți faci unul.
Un plan bine definit și structurat îți va oferi o bază solidă pentru deciziile de tranzacționare și te va ajuta să-ți atingi obiectivele financiare.
CE MIȘCĂ PIAȚA
Cum să separi acțiunile cu potențial de cele care nu performează
Tehnici și instrumente* care te vor ajuta să îți creezi o listă de companii cu potențial de creștere și să-ți dezvolți un mindset orientat către profit.
*Aceleași tehnici pe care le folosesc personal de fiecare dată când caut în ce acțiuni să investesc.
Un investitor bun nu doar cumpără acțiuni, ci lucrează constant la propriul mindset.
Primii pași către o strategie completă de construire a portofoliului:
3 criterii de selecție a acțiunilor performante.
Un instrument cu care vei selecta rapid companiile cu potențial de creștere.